Heb je ooit een product gekocht omdat het van een groot, bekend merk was? Natuurlijk heb je dat gedaan, iedereen doet dat. Dat deed je vanwege de kwaliteitsbekendheid van die merken. Ze hebben door de jaren heen hun best gedaan om bekend te worden om op een bepaalde manier zaken te doen.

Het is echt heel belangrijk om kwaliteits-merkbekendheid op te bouwen. Wanneer je het naar een hoger niveau brengt, wordt het voor jou gemakkelijker om jouw product of dienst te verkopen. Waarom? Omdat je bekend bent en je een groter aantal loyale klanten hebt die een deel van de marketing voor jou doen.

Het feit dat je geen groot merk bent, of helemaal geen merk, betekent niet dat je de bekendheid van jouw bedrijf niet kunt vergroten. Tegenwoordig kun je dat het beste zelf doen met social media. Hieronder lees je 7 tips om Social Media in te zetten voor kleine bedrijven.

#1 Gratis starten met social media

Beginnen met social media kost je geen geld, alleen jouw tijd. Maak een Facebookbedrijfspagina, Instagrambedrijfsprofiel, en/of LinkedInbedrijfspagina en leg jouw werktijden vast, schrijf een beetje over jouw bedrijf, upload foto’s van jouw producten… Je kunt ‘t allemaal kosteloos doen, en het zal je zeker helpen. Vul je profiel in met wat je doet en waar je bent gevestigd. Dat maakt het eenvoudiger voor mensen in jouw omgeving die op zoek zijn naar iets dat je zou kunnen aanbieden.

#2 Locatie doelstelling

Als we het hebben over Facebook-advertenties, dan kan je met locatietargeting uitstekend opvallen. Je kunt heel specifiek mensen bereiken door te targeten op steden, regio’s, landen… maar vooral voor kleine bedrijven nog interessanter, in een straal van een aantal kilometer rondom je locatie.

Stel dat je een klein, nieuw restaurant bent in Tilburg. Wil je je dan richten op iemand die zo ver weg is dat hij/zij nooit bij je zal komen?

Met Facebook-advertenties kun je mensen targeten die zich binnen een straal van 1, 2, 3, 4… kilometer van jouw restaurant bevinden, of ze nu alleen maar langskomen of in dat gebied wonen, hangt af van welke mensen je wilt bereiken.

#3 Demografische doelstelling

Wat als je make-up verkoopt? Misschien wil je je op mannen richten, maar laten we er van uit gaan dat je dat niet doet. ?

Je kunt mensen targeten op geslacht, leeftijd (maak alleen geen reclame voor alcohol aan minderjarigen), opleiding, inkomen, relatiestatus, branche, functie, zelfs levensgebeurtenissen (getrouwd, samenwonend, ouders, pas verhuisd, etc).

Wil je babykleding verkopen? Target nieuwe ouders en misschien zelfs vrienden van die mensen.

#4 Targeting op belangen en gedrag

Iets specifieks verkopen dat niet iedereen zou kopen? Zoiets als bordspellen? Nodig je fans van een bepaalde voetbalclub uit voor een evenement? Target met dezelfde interesse!

Je kunt je richten op mensen die vaak reizen, die lid zijn van een bepaalde etnische groep. Ga zelf maar op zoek, er kan zeker iets nuttig tussen zitten. (check deze gratis Facebook Advertentiegids)

#5 Uitsluitingen

Je kunt ook mensen uitsluiten door dezelfde targetingopties. Misschien nodig je ruimdenkende mensen uit voor een evenement in jouw omgeving. Dan wil je je absoluut niet op conservatieve mensen richten. Sluit ze uit!

#6 Loyaliteit en klanttevredenheid versterken

Alle bovengenoemde opties zijn geweldig om mensen te bereiken. Zodra ze je klant zijn geworden, is er een mooie kleine optie die veel bedrijven vergeten: beoordelingen. Het hebben van goede recensies kan erg handig zijn om nieuwe klanten te werven. Een aanbeveling is immers altijd de beste verwijzing. Als je een tevreden klant hebt, vraag hem dan om een ​​recensie achter te laten op je pagina!

#7 Remarketing

Een toffe manier om je klanten te behouden en de klanttevredenheid te vergroten, is adverteren via remarketing. Remarketing zet je in wanneer mensen die op de één of andere manier eerder met je (bedrijf) in contact zijn geweest. Lang niet iedereen zal tijdens een eerste bezoek aan je website overgaan tot een aankoop. Vaak is er nog enige twijfel en willen mensen nog even verder kijken. Omdat jij vast niet de enige bent die het product of dienst aanbiedt is het belangrijk om top-of-mind te blijven. Dit kan onder andere door het inzetten van een remarketing-campagne. Weinig adverteerders gebruiken deze kracht!