Iedere ondernemer die Facebook en Instagram gebruikt voor zijn bedrijf zat hier op te wachten: met Facebook kunnen bedrijven nu verhalen plannen via mobiel en desktop.

Facebook maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun aanwezigheid in apps te beheren, waardoor ze Facebook- en Instagramverhalen kunnen plannen.

Later deze maand lanceert Facebook enkele van de meest gevraagde functies voor zijn Facebook Business Suite – de mogelijkheid om verhalen op mobiel en desktop te publiceren en in te plannen, berichten als concept op te slaan en geplande berichten te bewerken.
De hoop is dat ze – afgezien van tijdwinst – bedrijven zullen helpen om in het algemeen betere content te creëren.

Na de aankondiging van Facebook Business Suite, vorig jaar, werden bedrijven niet echt heel erg enthousiast van wat er wel en vooral niet kon.

De mogelijkheid om tegelijkertijd op Facebook en Instagram te posten, de prestaties op Facebook en Instagram te zien en berichten, opmerkingen, meldingen en waarschuwingen te beheren – allemaal op één plek – maakt niet zo’n groot verschil; vooral omdat de meeste bedrijven tools van derden (bijvoorbeeld OBI4wan) gebruiken om hun aanwezigheid toch te bewaken en te beheren.

Maar nu kunnen bedrijven Facebook Business Suite ook gebruiken om berichten in te plannen voor zowel Facebook als Instagram – en indien nodig concepten op te slaan. Geplande berichten worden weergegeven in de contentkalender die beschikbaar is in de Business Suite-app.
Historisch gezien was de mogelijkheid om verhalen te plannen niet standaard beschikbaar. Je hebt feed- en IGTV-berichten kunnen plannen met Creator Studio, maar dit is de eerste keer dat je dit kunt doen met stories.

Ten slotte kunnen bedrijven ook geplande berichten bewerken. Dit is een bijzonder belangrijke functie voor beheerders van sociale media, waardoor ze veel tijd kunnen besparen.

Facebook- en Instagramverhalen plaatsen en plannen »

  1. Klik op Verhalen in de linkerzijbalk in Facebook Business Suite.
  2. Selecteer “Verhaal maken” op de startpagina of het tabblad “Berichten en verhalen” in de app.
  3. Selecteer waar je een bericht wilt maken of plan voor jouw Facebook-nieuwsfeed, Instagram-feed of beide.
  4. Klik op Media uploaden en voeg een foto of video toe aan je verhaal.
  5. Pas jouw verhaal aan door bij te snijden, tekst toe te voegen of stickers.
  6. Bekijk rechts een voorbeeld van hoe jouw verhaal eruitziet op Facebook en Instagram.
  7. Klik op Verhaal publiceren om onmiddellijk te publiceren of klik op de blauwe pijl om Verhaal plannen om het later te publiceren te selecteren.
Facebook en Instagramverhalen plaatsen en plannen

Geplande berichten bewerken »

Als je iets in een gepland bericht wilt wijzigen, ga dan naar ‘Geplande berichten’ op het tabblad ‘Berichten en verhalen’ op je mobiel of desktop, kies het bericht dat je wilt bewerken en kies ‘Bericht bewerken’.

Geplande berichten bewerken

Sla wijzigingen op en bekijk een voorbeeld van het bijgewerkte bericht met al jouw andere geplande content in het gedeelte ‘Agenda’ van ‘Berichten en verhalen’.