Vergeet je smartphone en begin met posten op Instagram vanaf je laptop (of desktop) dankzij deze eenvoudige hack.

Ongeacht hoe groot de schermen van onze smartphones zijn geworden, er gaat niets boven het gemak van het gebruik van een laptop. Stel je eens voor hoe gemakkelijk het kan zijn om je bijschriften in te typen of de juiste hashtags toe te voegen met behulp van het toetsenbord van je laptop in plaats van dat kleine toetsenbordje op je smartphone.

Er is echter één probleem: op Instagram voor het web kun je geen foto’s plaatsen, toch?

Vergeet je smartphone en begin met posten op Instagram vanaf je laptop

Fout! Er is een eenvoudige manier om je browser te “hacken”, zodat je je foto’s en video’s direct vanaf je laptop kunt plaatsen. Wij hebben gemerkt dat deze hack het beste werkt op Safari (voor zowel Mac als PC), maar met Google Chrome werkt kan het ook.

Zo plaats je berichten op Instagram vanuit Safari op je laptop

Stap 1. Open Safari en zorg ervoor dat je “Developers Tools” beschikbaar hebt. Als je het menu “Ontwikkel” niet ziet in de menubalk, kies dan Safari > Voorkeuren > Geavanceerd en selecteer vervolgens “Toon Ontwikkel-menu in menubalk”.

Stap 2. Klik op “Ontwikkel” in de bovenste menubalk, dan op “Gebruikersagent” en “Safari – iOS – iPhone”. Dit vertelt Safari automatisch om elke website te laten zien zoals deze op een iPhone zou worden getoond. De magie hier is dat de responsieve code van Instagram dan zal geloven dat je daadwerkelijk op een iPhone zit en alle iOS-app-functies ontgrendelt.

En dat is het. Zo gemakkelijk!

Zo plaats je berichten op Instagram vanaf je laptop

Met deze hack kun je niet alleen foto’s (.jpg) plaatsen en je bijschriften bewerken, maar je kunt ook hashtags zoeken en toevoegen, andere gebruikers taggen en zelfs de locatie in je bericht toevoegen (voor dat laatste moet je wel even goedkeuring geven aan je computer om je locatie te gebruiken). Maar het maakt het ook veel gemakkelijker om met je fans om te gaan, zoals het leuk vinden en reageren op opmerkingen.

Deze hack werkt ook met Google Chrome, maar dat is iets ingewikkelder

Klik in Chrome op “Weergave” en vervolgens op “Ontwikkelaar” en “Hulpmiddelen voor ontwikkelaars”. Kies vervolgens “Apparaatbibliotheek wisselen” (linkerbovenhoek van het venster Ontwikkelaarstools, of CMD + SHIFT + M op een Mac) en selecteer vervolgens “iPhone” in de “Responsive” dropdown. Maar er is één extra stap voor Chrome: je moet je pagina opnieuw laden met de ontwikkelaarstools open.

Dus nu kun je je telefoon vergeten en een professional worden op Instagram.

Wees niet zelfzuchtig, deel deze eenvoudige hack met je vrienden!