Gratis tips

Home » Gratis tips

Hieronder vind je alle blogs over gratis-tips.

Zo kraak je het Facebook Algoritme als een échte Pro

Het kraken van het Facebook-algoritme is geen eenvoudige taak, omdat het bedrijf constant wijzigingen aanbrengt en geheimhoudt hoe het precies werkt. Er zijn echter een aantal best practices die je kunt volgen om uw inhoud meer zichtbaarheid te geven op het platform:

  1. Publiceer relevante en waardevolle inhoud die aansluit bij de interesses van jouw doelgroep;
  2. Gebruik gepaste hashtags om jouw inhoud te categoriseren en makkelijker te vinden voor gebruikers die geïnteresseerd zijn in het onderwerp;
  3. Interageer met jouw volgers door middel van reacties, vragen en roep op tot actie. Dit helpt om de interactie met jouw inhoud te verhogen;

Best practices voor Online Community Management in een crisissituatie

In tijden van crisis is de community belangrijk

Tijdens een crisis is het belangrijk om een goede relatie te hebben met je community omdat zij vaak een grote rol spelen in hoe een crisis wordt bekeken en ervaren. Een sterk en betrokken community kan bijvoorbeeld helpen om de impact van een crisis te verminderen en sneller te herstellen. Door transparant te communiceren, te luisteren naar hun zorgen en vragen en door snel te reageren, kun je vertrouwen opbouwen en de loyaliteit van je community versterken. Hierdoor kan je community helpen om geruchten te ontkrachten, positief te blijven en informatie te verspreiden.

Er

Nieuwe tips om geld te verdienen met TikTok in 2023 (en de beste tijd om content te delen)

TikTok is ook in 2023 nog steeds een populaire app om content te maken en te delen. Hier zijn enkele aanvullende tips om geld te verdienen met TikTok in 2023:

  1. Maak unieke en waardevolle content: Hoe beter en waardevoller je content is, hoe meer mensen er naar zullen kijken en hoe groter de kans is dat je geld kunt verdienen met TikTok. Probeer originele ideeën te bedenken en geef waardevolle informatie of entertainment.
  2. Bouw een grote volgerschare op: Hoe meer mensen je hebt die je video’s bekijken, hoe groter de kans is dat je geld kunt verdienen met TikTok.
Categories: Gratis tips|Tags: , , , , |

Geld verdienen met TikTok

Door te leren hoe je geld kunt verdienen met TikTok, kun je van jouw hobby een fulltime baan maken. Ik heb de beste strategieën voor jou op een rijtje gezet om geld te verdienen met de TikTok app.

Misschien is het je ondernemersgeest. Misschien heb je gehoord over de 21-jarige Addison Rae’s Tesla Model X. Misschien kreeg je die “schermtijd”-melding (degene waarbij je telefoon je passief agressief vertelt dat je verslaafd bent aan het internet) en zei: “Hé, je kan hier net zo goed geld mee verdienen.”

Hoe je hier ook bent gekomen, welkom. Hier lees je hoe je geld kunt

Categories: Gratis tips|Tags: , , , |

Hoe kun je geld verdienen met je social media?

Stop met dat doelloze scrollen ’s avonds laat en leer hoe je echt geld kunt verdienen met je social media-verslaving…

Onderzoek heeft aangetoond dat de gemiddelde persoon ongeveer twee uur per dag op sociale media doorbrengt, maar als je verslaafd bent aan sociale media, zal je waarschijnlijk veel meer tijd besteden aan het scrollen door je social feed.

Maar hoe kan je nu met al dat scrollen echt wat geld verdienen? Social media is een behoorlijk lucratieve business als je weet hoe je het goed moet spelen en je bereid bent om er moeite voor te doen. (voor niets

Categories: Gratis tips|Tags: , , , |

Beste tijd om TikTok te plaatsen (+10 manieren om 2500 euro per post te verdienen)

Wat is de beste tijd om TikTok te plaatsen? Daarover heb ik sinds mijn vorige blog over de beste tijd om op TikTok te plaatsen veel vragen gekregen. Dat TikTok booming is, dat weten we ook wel. Gemiddeld besteden TikTokkers 52 minuten per dag aan de app. De TikTok-app is inmiddels 2,6 miljard keer gedownload. En wist je dat TikTok influencers gemiddeld 2500 euro per bericht verdienen? Inmiddels heeft TikTok meer dan 689 miljoen dagelijkse gebruikers. Dat zijn er bijna 400 duizend meer dan Snapchat.

Wil jij geld verdienen met TikTok en wil jij weten wat de beste

Categories: Gratis tips|Tags: , , , |

Beste Social Media Hack Ooit ?

Hoezo wist ik dit niet??

Je hebt toch 10.000 volgers op Instagram nodig om gebruik te kunnen maken van de “swipe up”? Of een betaalde advertentie?

HELEMAAL MIS!

Ontdek hoe je erachter kunt komen hoe je een swipe-up-link toevoegt, zelfs als je geen 10.000 volgers hebt. Het is een beetje een onhandige oplossing (natuurlijk – niets is ooit eenvoudig op IG), maar het zou perfect kunnen zijn als je kleinere accounts beheert en je verkeer naar je website wilt verbeteren. Vooral voordat die nieuwe link-functie wordt uitgerold. Wanneer dat gebeurt… hoesthoestInstagramhoest ?

Met Facebook kunnen bedrijven nu verhalen plannen via mobiel en desktop

Iedere ondernemer die Facebook en Instagram gebruikt voor zijn bedrijf zat hier op te wachten: met Facebook kunnen bedrijven nu verhalen plannen via mobiel en desktop.

Facebook maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun aanwezigheid in apps te beheren, waardoor ze Facebook- en Instagramverhalen kunnen plannen.

Later deze maand lanceert Facebook enkele van de meest gevraagde functies voor zijn Facebook Business Suite – de mogelijkheid om verhalen op mobiel en desktop te publiceren en in te plannen, berichten als concept op te slaan en geplande berichten te bewerken.
De hoop is dat ze – afgezien van tijdwinst – bedrijven zullen

De omslagvideo van mijn bedrijfspagina is verdwenen. Is dit een Facebook-bug?

De omslagvideo van mijn bedrijfspagina wordt niet automatisch afgespeeld en toont alleen een foto. Is dit een Facebook-bug?

Facebook-bug »

Wij veranderen dagelijks de omslagvideo’s op Facebook voor klanten van ons. Sinds deze week wordt deze echter niet meer automatisch afgespeeld. Als het op een desktop wordt bekeken, wordt alleen een foto weergegeven. Maar op een smartphone moet je op de omslagfoto klikken om de video af te spelen.

Reactie van Facebook »

Waarschijnlijk is het je zelf als Facebook bedrijfspagina beheerder nog niet opgevallen, maar mocht het wel zo zijn, dan is er dus ook niets over te vinden

Start jouw winkel op Facebook en Instagram

Start jouw winkel binnen enkele minuten op Facebook en Instagram. Stel een Facebook-winkel in en beheer deze rechtstreeks vanuit jouw dashboard. Vergeet social sharing. Jij bent klaar voor social selling!

Beheer jouw Facebook-winkel vanuit je eigen dashboard. Voeg eenvoudig producten toe, promoot en verkoop ze, of beheer al jouw Facebook-advertenties in slechts een paar klikken – rechtstreeks vanuit jouw dashboard. Je kunt meer verkopen met Facebook-advertenties

Verander windowshoppers in betalende klanten met Facebook-remarketing. Met een paar klikken maken we hyper-getargete advertenties om jouw klanten te herinneren aan producten die ze hebben overwogen maar niet hebben gekocht.

Categories: Gratis tips|Tags: , , , , , |

5 tips om de online winkelervaring gemakkelijker te maken

Hier zijn 5 vragen die jij jezelf kunt stellen om je te helpen de online winkelervaring voor kopers gemakkelijker te maken.

De COVID-19-pandemie heeft veel bedrijven online gedreven en daarom is een effectieve aanwezigheid op sociale media en sowieso het internet een noodzaak geworden. Veel bedrijven doen dit voor het eerst, dus zo eenvoudig kan het niet zijn.

Gelukkig zijn er veel manieren waarop ze het winkelend publiek online kunnen bereiken, maar ze moeten de online winkelervaring optimaliseren. Dit is de enige manier waarop mensen aankopen gaan doen en steeds terugkomen voor meer. (en nog meer).

Afgezien van het feitelijke proces, zijn hier

Categories: Gratis tips|Tags: , , , , , |

Zo kun jij je interesses van de Clubhouse App bijwerken

Wist je dat je je interesses kunt bijwerken in de Clubhouse App om meer betekenisvolle gesprekken te ontdekken?

Clubhouse is tegenwoordig een rage (met meer dan 10 miljoen downloads) en daar is een goede reden voor: audiogesprekken zijn een geweldige manier om in contact te komen met mensen die dezelfde interesses hebben.

En je kunt deze “interesses” bijwerken in de Clubhouse app, met slechts een paar stappen. Het kiezen van onderwerpen die overeenkomen met jouw interesses uit de grote verscheidenheid van categorieën die beschikbaar zijn op de app kan jouw ervaring veel interessanter maken. Het zal je helpen je app ervaring

Categories: Gratis tips|Tags: , , , |

Beste tijd om op TikTok te plaatsen (+6 tips om je TikTok-volgers te laten groeien)

Wat is de beste tijd om op TikTok te plaatsen? Die vraag krijg ik de laatste tijd heel vaak te horen. TikTok is booming! Met wereldwijd 1 biljoen actieve gebruikers. En als jij al een TikTokker bent of overweegt er één te worden, heb je je waarschijnlijk al afgevraagd hoe je een groot publiek kunt krijgen. Heb jij jezelf ook afgevraagd wat de beste tijd is om een TikTok te plaatsen?

Je bent niet de enige als het gaat om antwoord te krijgen op beide raadsels. De waarheid is dat het vinden van het perfecte

Categories: Gratis tips|Tags: , , , |

Wat nou privacy? Er mag meer dan je denkt met e-mailmarketing!

Iemands persoonsgegevens verzamelen en gebruiken voor e-mailmarketing? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoet aan de privacywet. Er mag namelijk meer dan je denkt, mails sturen naar bestaande klanten is namelijk geen probleem.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt strengere eisen aan de benodigde toestemming dan de vorige privacywet.

De hoofdregel is dat je alleen digitale direct marketing mag sturen (zoals per e-mail, sms of app) als je hiervoor toestemming hebt gekregen van de ontvanger.

Je mag je bestaande klanten gewoon mailen!

Er is gelukkig één uitzondering. Je hoeft geen

Categories: Gratis tips|Tags: , |

Zo kun je als ondernemer zelf starten met Instagram

Mensen komen naar Instagram om interessante bedrijven te ontdekken en ermee te communiceren.

Misschien wil je zorgen dat meer mensen interactie hebben met je berichten op Instagram. Wanneer je je berichten en verhalen promoot, kun je klanten aansporen om je rechtstreeks een chatbericht te sturen, of je profiel te bezoeken om te zien welke services je aanbiedt.

Bekijk de promotiegids van Instagram voor meer informatie en tips om aan de slag te gaan.

In 5 eenvoudige stappen bereik je meer mensen met Instagram

Mensen komen naar Instagram om interessante bedrijven te ontdekken en ermee te communiceren.

Misschien

Categories: Gratis tips|Tags: , , , |

Praktische tips om Facebook Messenger zakelijk te gebruiken

Met meer dan 1,3 miljard gebruikers per maand kan Facebook Messenger een onschatbare Facebook-functie voor jouw bedrijf zijn. Vooral als je bedenkt dat veel mensen het al gebruiken om regelmatig contact te maken met merken en bedrijven.

Volgens een onderzoek in opdracht van Facebook heeft 61% van de Europese consumenten in de afgelopen drie maanden een app voor dagelijkse berichtenuitwisseling gebruikt om met een bedrijf te communiceren. Geen wonder dat merken nu al gebruik maken van Facebook Messenger om regelmatig contact te maken met hun klanten en elke maand 20 miljard berichten uitwisselen.

Gebruik Facebook Messenger effectiever door de belangrijkste voordelen

9 redenen waarom je de Facebook Pixel moet hebben

Ik heb de laatste tijd al blogs geschreven over de Facebook Pixel en hoe je met Facebook Advertenties je doelgroep kunt bereiken. Vandaag wil ik je nóg meer uitleg geven over de Facebook Pixel.

Als jij verkeer naar je website stuurt, dan is de Facebook Pixel het verschil tussen succes en mislukking.

De Facebook Pixel geeft je krachtige opties voor het opbouwen en volgen van je publiek, plus nog een paar extraatjes, waaronder:

  1. Houd het aantal conversies bij, bijvoorbeeld aanmeldingen voor nieuwsbrieven of aankopen in je webshop, de kosten per conversie (CPA) en de conversieratio (CVR).
  2. Inkomstenrapportage:

Wat is Facebook Shop en hoe kun je er geld mee verdienen?

Facebook Shop helpt ondernemers groeien

Wat is Facebook Shop en hoe kun je er geld mee verdienen?Facebook is de afgelopen tijd steeds vaker negatief in het nieuws. En daar proberen ze natuurlijk wat aan te veranderen. COVID-19 heeft een revolutie teweeggebracht in de wereld en we zijn allemaal gedwongen om vooral thuis te blijven. Als ondernemer ben je genoodzaakt om naar je bedrijf te kijken en om oplossingen te vinden voor het voortbestaan van je onderneming. Drie maanden geleden was het voor sommige ondernemers ondenkbaar om over online verkoop

Facebook Messenger dwingt bedrijven om binnen 24 uur te reageren

Facebook kondigde begin dit jaar aan dat bedrijven binnen 24 uur moeten reageren op privéberichten. Het Messenger-platform is ontworpen om mensen en bedrijven te helpen effectief contact te maken via Facebook Messenger om betekenisvolle resultaten te bereiken. De kern hiervan is het begrip dat mensen en bedrijven een naadloze, betrouwbare manier nodig hebben om iets voor elkaar te krijgen – of het nu gaat om het beantwoorden van een vraag, het doen van een aankoop of het communiceren van belangrijke en relevante updates. We weten dat mensen verwachten dat bedrijven snel

Categories: Gratis tips|Tags: , , , , |

Facebook wordt nóg beter voor en door jou

Facebook kondigde deze week twee nieuwe ranglijstupdates aan: één die prioriteit geeft aan vrienden waarvan je waarschijnlijk iets wilt horen en zien, en een andere die de voorkeur geeft aan links die je ‘waarschijnlijk de moeite waard vindt’. Ze zijn allebei gebaseerd op resultaten van gebruikersonderzoeken. Facebook wordt nóg beter voor en door jou!

Facebook wil dat nieuwsfeed mensen verbindt met de berichten die zij het meest relevant vinden. Om ervoor te zorgen dat dit gebeurt, moeten mensen zien wat ze willen zien: berichten van familie en vrienden, of nieuws, artikelen en video’s van de pagina’s die ze volgen. Om te

Categories: Gratis tips|Tags: , , , , |

Bereik met Facebook advertenties je doelgroep

Je hebt een bedrijf en bent al een tijdje actief op Facebook. Je hebt je vrienden allemaal al uitgenodigd om je pagina leuk te vinden, ook je collega’s hebben datzelfde gedaan. Maar verder dan 150 likes kom je niet. Je plaatst berichten op je Facebook pagina en de enige likes die je krijgt zijn van je schoonmoeder en je partner. Leuk, maar je verkoopt ze helaas niets. Is dit herkenbaar? Lees dan eens verder hoe je met Facebook advertenties je doelgroep kunt bereiken.

Stel je eens voor: de doelgroep van je bedrijf zijn vrouwen tussen de 20 en 35 jaar

Het beste tijdstip om jouw content te delen op social media

2019 ligt inmiddels al weer een paar dagen achter ons en we focussen ons volledig op 2020. We weten dat het schrijven van een goede blog essentieel is, maar het posten van je blog op het juiste tijdstip op de verschillende sociale media is misschien wel net zo belangrijk. Want je kunt nog zo’n mooi Safaripark hebben, maar als niemand weet dat er tweeling jachtluipaarden zijn geboren, dan komen er ook geen bezoekers voor deze nieuwe cheeta’s. Wat is voor jou als ondernemer nu het beste tijdstip om je content te delen? De afgelopen jaren

Categories: Gratis tips|Tags: , , |

iOS 13.2: 398 nieuwe emoji’s op een rijtje

Er 398 nieuwe Emoji gekomen bij de nieuwe iOS 13.2 van Apple, waaronder de allereerste genderneutrale Emoji.

Bij elke release van iOS is het weer leuk om te ontdekken welke nieuwe Emoji beschikbaar zijn. Met de release van iOS 13.2 brengt Apple een heleboel nieuwe Emoji, waaronder wafels, een stinkdier, een scheermes, mensen met een handicap en genderneutrale opties.

De nieuwe iOS biedt ook een nieuwe en eenvoudigere manier om de huidskleur van Emoji te selecteren.

Emojipedia deelt alle nieuwe emoji die met iOS 12.3 worden gepresenteerd:

En hier zijn alle nieuwe genderneutrale opties. Het is

Categories: Gratis tips|Tags: , , , , , |

Deze 5 fouten maakt ieder bedrijf op Social Media

Heb je ooit een bericht op social media gezien waarbij je dacht: “wie heeft dit goedgekeurd?” Ik wel. Best vaak zelfs. Omdat digitale marketing een belangrijk onderdeel van de merkenmarketingstrategie is geworden, werden fouten op sociale media voor veel merken vaak een vorm van schaamte. Een fout maken is niet erg. Toch? Hoe je er daarna mee omgaat is belangrijker…

Veel internationale reuzen, zoals Starbucks, Pepsi of Dove, hebben hierdoor gefaald. Sommigen van hen zijn behoorlijk grappig, terwijl anderen smerig zijn of gewoon echt alle grenzen overschrijden. Ik heb een lijst met veelvoorkomende fouten op sociale media gemaakt door bedrijven.

Categories: Gratis tips|Tags: , , , , |

Facebook lanceert Facebook Dating

Facebook Dating maakt het gemakkelijker om de liefde van je leven te vinden door wat je leuk vindt – het helpt je om betekenisvolle relaties te beginnen door dingen die je gemeen hebt, zoals interesses, evenementen en groepen.

Facebook geeft mensen ook de mogelijkheid om hun Instagram-berichten direct in hun Facebook Dating-profiel te integreren en geeft mensen de mogelijkheid om Instagram-volgers aan hun Secret Crush-lijsten toe te voegen, naast Facebook-vrienden.

Tegen het einde van het jaar zal Facebook het mogelijk maken om Facebook- en Instagram-verhalen ook toe te voegen aan het datingprofiel van zijn gebruikers.

Categories: Gratis tips|Tags: , , |

7 Tips om Social Media in te zetten voor kleine bedrijven

Heb je ooit een product gekocht omdat het van een groot, bekend merk was? Natuurlijk heb je dat gedaan, iedereen doet dat. Dat deed je vanwege de kwaliteitsbekendheid van die merken. Ze hebben door de jaren heen hun best gedaan om bekend te worden om op een bepaalde manier zaken te doen.

Het is echt heel belangrijk om kwaliteits-merkbekendheid op te bouwen. Wanneer je het naar een hoger niveau brengt, wordt het voor jou gemakkelijker om jouw product of dienst te verkopen. Waarom? Omdat je bekend bent en je een groter aantal loyale klanten hebt die een deel van de marketing

Categories: Gratis tips|Tags: , , , , |
Ga naar de bovenkant