Facebook Sparked, een video speeddating-app, wordt getest om in te haken in de toekomst van online dating door het Facebook NPE-team.

Als je nog twijfelde of Facebook je serieus wilt helpen om te daten, dan weet je het nu!

Facebook Dating werd begin 2019 voor het eerst geïntroduceerd tijdens F8. Later debuteerde het datzelfde jaar in de Verenigde Staten om vervolgens eind vorig jaar uitgerold te worden bij ons in Europa.

Nu test het NPE-team een nieuwe app, Facebook Sparked, om te zien of video speeddaten voldoende grip kan krijgen voor een officiële uitrol. Facebook bevestigde de test en noemde de app ‘een vroeg experiment’. De app is gratis te gebruiken en er zijn geen privé berichten, openbare profielen of swipe-mogelijkheden.

Voordat je helemaal opgewonden raakt en de behoefte aan nog een andere dating-app in twijfel trekt, moet je weten dat bij Facebook Sparked alles draait om vriendelijkheid. Het begint vanaf de aanmeldingspagina waar naar Sparked wordt verwezen als ‘videodaten met aardige mensen‘.

Facebook Sparked is een nieuw type app voor speeddaten

Bij het aanmelden moeten potentiële gebruikers beschrijven wat hen tot een vriendelijke dater maakt, en alle antwoorden worden beoordeeld door menselijke moderators voordat een nieuwe gebruiker de video-speeddate-app kan gaan gebruiken. Mensen moeten ook aangeven of ze gematcht willen worden met mannen, vrouwen of niet-binaire mensen en of ze openstaan voor daten met transgenders.

Facebook Sparked zal virtuele bijeenkomsten houden waar mensen via video op vier minuten durende speeddates worden geplaatst. Als beide partijen het eens zijn, wordt er een tweede date van 10 minuten gepland. Pas na het tweede videogesprek kunnen deelnemers contactgegevens uitwisselen.

Ben jij hier klaar voor?