Vergeet wat je van Snapchat dacht, de app groeit sneller dan ooit en telt nu meer dan 293 miljoen dagelijkse actieve gebruikers.

Een paar jaar geleden leek het erop dat dit het einde had kunnen zijn.

In 2018 ging het niet goed met Snapchat. Na een rampzalig herontwerp bereikte de aandelenkoers een dieptepunt onder de 5 dollar omdat gebruikers en adverteerders het voortbestaan ​​van de app in twijfel trokken.

Maar tegenwoordig ziet het er voor Snapchat gelukkig anders uit. Het gebruikersbestand groeit sneller dan ooit sinds het voor iedereen toegankelijk werd in 2017. Snapchat zei dat de app in het tweede kwartaal van dit jaar meer dan 13 miljoen dagelijkse gebruikers heeft toegevoegd, een stijging van 23%. Snapchat telt nu meer dan 293 miljoen dagelijkse actieve gebruikers, wat 120 miljoen meer betekent dan vier jaar geleden (173 miljoen). Ter vergelijking: Twitter had 206 miljoen actieve dagelijkse gebruikers voor dezelfde periode.

Maar het is niet alleen gebruikersgroei voor Snapchat. Het bedrijf had ook een omzetstijging van 116%, wat het totaal op 982 miljoen dollar brengt, waardoor Snapchat één van de snelstgroeiende sociale-mediabedrijven is.

Snapchat blijft groeien met een passie voor Augmented Reality (AR). CEO Evan Spiegel is al jaren direct verantwoordelijk voor Snap’s investeringen in AR. Onlangs kondigde Snap zelfs zijn hoop aan om meer shopfuncties te bouwen die gebruik zouden maken van AR om gebruikers virtueel een product te laten ervaren door het te scannen met de Snapchat-camera en het te kopen zonder de app ooit te hoeven verlaten.

“Gemiddeld houden meer dan 200 miljoen Snapchatters zich dagelijks bezig met AR en meer dan 200.000 makers gebruiken Lens Studio om AR-lenzen voor onze gemeenschap te bouwen”, zei Spiegel donderdag in zijn opmerkingen tegen investeerders.