Het lijkt erop dat social media communicatie steeds belangrijker wordt in de huidige tijd, met de toenemende hoeveelheid virale berichten en de snelle verspreiding van informatie op social media. In 2023 zal het waarschijnlijk steeds belangrijker worden om te zorgen voor kwaliteit boven kwantiteit in social media communicatie. Hier zijn enkele trends die je in 2023 kunt verwachten:

  1. Meer focus op authentieke en transparante communicatie. Mensen zullen steeds meer waarde hechten aan authentieke en transparante communicatie van bedrijven, dus het is belangrijk om oprechte en eerlijke communicatie te bieden tijdens een crisis.
  2. Meer gebruik van visuals. Visuals, zoals foto’s en video’s, kunnen helpen om boodschappen op een krachtige manier over te brengen. Zorg ervoor dat je de juiste visuals gebruikt om je boodschap duidelijk te maken.
  3. Gebruik van verschillende social media-platforms. Het is belangrijk om te onthouden dat mensen verschillende social media-platforms gebruiken, dus zorg ervoor dat je je boodschap op zoveel mogelijk platforms deelt om ervoor te zorgen dat je boodschap zo breed mogelijk wordt verspreid.
  4. Meer nadruk op de menselijke kant van de crisis. In plaats van alleen maar te focussen op het bedrijf, is het belangrijk om ook te laten zien hoe de crisis het leven van mensen beïnvloedt.
  5. Gebruik van chatbots en andere automatiseringstools. Automatiseringstools, zoals chatbots, kunnen helpen om de belasting van de social media-teams te verminderen tijdens een eventuele crisis of drukkere periode, terwijl ze nog steeds kwalitatief hoogwaardige antwoorden kunnen geven.

Ik hoop dat deze trends je kunnen helpen om je voor te bereiden op social media communicatie in 2023. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust.