TikTok lanceert Business Creative Hub, een in-app tool die begeleiding en inspiratie biedt voor bedrijven die willen starten op TikTok.

TikTok biedt iedereen de mogelijkheid om viraal te gaan op zijn platform met content die eenvoudig, gek of vreemd is. Voor veel merken is het moeilijk te begrijpen waar ze moeten beginnen met het aanboren van deze heel andere videotrend, omdat dit een andere aanpak vereist dan op andere platforms. Het belangrijkste probleem waarmee velen worden geconfronteerd, is echter een gebrek aan inspiratie om nieuwe content te posten.

Om ondernemers te helpen, introduceert TikTok een nieuwe in-app Business Creative Hub, een gratis tool die beschikbaar is voor alle TikTok Business Account-gebruikers en die begeleiding, inspiratie en best practices biedt.
TikTok’s Business Creative Hub is een uitbreiding van het TikTok Business Account, dat vorig jaar werd geïntroduceerd, waardoor bedrijven van alle soorten en maten een TikTok-profiel kunnen opzetten, hun merkaanwezigheid kunnen opbouwen met organische content en hun bedrijf kunnen laten groeien met verschillende tools die beschikbaar zijn voor hen. Gebruikers van zakelijke accounts hebben gratis toegang tot realtime statistieken, publieksinzichten, call-to-action-knoppen en meer.

Lees ook: Beste tijd om op TikTok te plaatsen (+6 tips om je TikTok-volgers te laten groeien)

Schakel eerst over naar een zakelijk account om naar de Business Creative Hub te gaan. Je kunt de Business Creative Hub vervolgens vinden onder het gedeelte ‘Business suite’ in het menu ‘Instellingen en privacy’ in de app. Eenmaal geactiveerd, kun je de Business Content Guide en de Video Showcase verkennen, die voortdurend wordt bijgewerkt.

TikTok beschrijft de Business Content Guide als “een spiekbriefje voor elk bedrijf om het gebruik van TikTok gemakkelijk onder de knie te krijgen” om een merk te promoten.

Naast inspiratie, tips voor contentstrategieën, ideeën voor verhaallijnen en tips voor het maken van video-opnamen, biedt het ook praktische tips voor bedrijven om het meeste uit hun zakelijke account te halen. Deze omvatten het instellen van een profiel, de beste tijden om op TikTok te posten, tips voor het modereren van inhoud en meer.

Het toont ook succesverhalen voor merken om te zien hoe anderen het doen.

De Video Showcase biedt drie samengestelde feeds met populaire TikTok-content die de afgelopen 30 dagen populair is in een bepaald land.
Trending: Zakelijk, toont video’s van andere zakelijke accounts in hetzelfde land, gerangschikt op het totale aantal likes dat ze hebben ontvangen.
Boeiend: Zakelijk, toont een vergelijkbare selectie van populaire content van zakelijke accounts, maar wordt gerangschikt op basis van de mate van betrokkenheid, gemeten aan de hand van de verhouding tussen reacties en videoweergaven.
Trending: Community, toont video’s van alle accounttypen, gerangschikt op het totale aantal ontvangen likes.