Zet jij social media videomarketing in voor je marketingstrategie? Zo niet, dan moet jouw bedrijf zo snel mogelijk met video aan de slag! Video’s nemen toe in 2021 – waarbij de gemiddelde persoon ELKE DAG 100 minuten besteedt aan het online bekijken van video’s. Mensen zijn ook op zoek naar meer video-content van hun favoriete merken – 66% van de mensen zegt dat ze liever een video over een product zouden bekijken in plaats van erover te lezen.

We weten dat consumenten dol zijn op video-content en veel tijd besteden aan het bekijken van online video’s, maar is het echt de moeite waard voor jouw bedrijf om video’s voor social media te maken? Vast en zeker. 88% van de marketeers zegt dat videomarketing heeft geleid tot een positieve ROI.

Als je denkt: “video is te moeilijk en te tijdrovend om te maken voor mijn bedrijf!” Misschien had je een paar jaar geleden gelijk, maar de dingen zijn veranderd! Je kunt nu eenvoudig verbluffende video’s maken met prachtige, kant-en-klare sjablonen. Bovendien is het dankzij de toegang tot stockfoto’s en video’s en het eenvoudig aanpassen van lettertypen en kleuren nog nooit zo eenvoudig geweest voor ondernemers om video’s te posten die hun social media-accounts onmiddellijk zullen verbeteren.

Dus welke soorten video moet je maken? Hier zijn 6 creatieve manieren om video op social media te gebruiken:

1. Reviews van klanten

Betrek jouw klanten bij jouw video’s! Vraag een paar van je grootste fans om je een korte video te sturen over waarom ze van je merk houden en maak een video met hun reviews om te delen op je social media accounts.

Hier is wat IGTV-inspiratie van het in Australië gevestigde vastgoedmerk @watt_realty:

2. Video-introductie

Het is geniaal om jezelf af en toe opnieuw voor te stellen op social media, maar alleen een lang onderschrift over jezelf schrijven is niet erg boeiend voor je klanten. Als je social media-accounts onlangs zijn gegroeid en je jezelf nog niet hebt voorgesteld aan je nieuwe volgers, maak dan een video om ze meer over jezelf te vertellen! Dit zal niet alleen een gemakkelijke video zijn om te maken, maar  een video op social media laat meer van je persoonlijkheid zien dan een foto ooit zou kunnen.

Hier is een geweldige manier om jezelf opnieuw voor te stellen op TikTok (video en geluid door small biz @tasselamor):

@tasselamorUse this audio so we can get to know your small biz! ##smallbusinesscheck ##supportsmallbusiness ##learnontiktok ##gettoknowme♬ original sound – tasselamor

Als je deze video ook voor jouw merk wilt maken, bekijk dan hier het geluid en selecteer ‘gebruik dit geluid’ om je eigen inhoud te maken.

3. Motiverende maandag (Motivational Monday)

Inspirerende citaten zijn al super populair op social media – waarom test je niet een video met enkele motiverende citaten? Je kunt eenvoudig online naar citaten zoeken (zorg ervoor dat je de oorspronkelijke auteur van het citaat altijd goed vermeldt!). Bekijk vervolgens de Boosted-app om inspirerende manieren te vinden om het motiverende citaat tot leven te brengen, zoals met deze sjabloon wordt bereikt:

4. Vlog met vragen en antwoorden

We weten al dat video’s boeiend en persoonlijk zijn, en daarom houden we ervan om je klanten te vragen welke vragen ze voor je hebben en vervolgens een video in vlog-stijl te maken om al hun vragen te beantwoorden.

Dit type social media-video zou geweldig zijn om op te slaan in de Hoogtepunten van Instagram Story zodat je klanten er altijd en gemakkelijk toegang toe hebben.

5. Promoot je evenementen

Komt er een virtuele les of een virtueel evenement aan? Vertel je volgers in een video alles wat ze erover moeten weten! Zorg ervoor dat je het volgende opneemt: de waarde die ze zullen behalen door aanwezig te zijn, waar en wanneer het evenement plaatsvindt, en hoe ze kunnen deelnemen of zich kunnen aanmelden.

Pilates docent @meno_pausing heeft onlangs een video gedeeld om haar publiek op de hoogte te stellen van haar aanstaande virtuele lessen:

6. Fotocompilatie

Heb je nog geen video-inhoud? Schaam je! 🙂 Stel een paar van je favoriete video’s samen om een video in GIF-stijl te maken! Zorg ervoor dat je leuke muziek, kleuraccenten en interessante lettertypen toevoegt om de video er dynamischer uit te laten zien. En maak je geen zorgen als je niet veel foto’s hebt, er zijn genoeg (gratis) afbeeldingenbibliotheken te vinden op Google.

En nu? Ga aan de slag met video op social media

Het is in principe heel makkelijk om aan de slag te gaan met video’s voor social media. Maar ik begrijp natuurlijk ook heel goed dat het voor sommige ondernemers veel minder makkelijk is. Ik zeg ook niet voor niets: Schoenmaker, houd je bij je leest! Daarom werk ik samen met dé videomarketeers van Filmit Videomarketing, zij weten hoe je echt slim films maakt voor jouw sociale media.