Als het gaat om social media marketing, is Instagram-video (IGTV) een van de meest populair en effectieve content-formaten. Bijna 80% van het internetverkeer in 2019 was in de vorm van video. Het succes van Instagram Stories is een goed voorbeeld van hoe moeiteloos video-creatie en -productie is geworden. Dat is voldoende bewijs dat zelfs microvideo’s goed werken in de sociale mediawereld.

Dus met de komst van de streaming-functie zijn IGTV-video’s in langere vorm weer helemaal hot. Maar wat maakt IGTV zo spannend, behalve dat het een YouTube-antwoord is? Lees verder voor een overzicht van de IGTV-functies, hoe jij een eigen IGTV-account start en beheert, en enkele praktische tips voor de vette videofunctie van Instagram.

Wat is IGTV-video?

IGTV-video is een app die zowel op zichzelf staat als in lijn met Instagram. Het is in feite het antwoord van Instagram op YouTube, waarin het is ontworpen voor het bekijken van lange video’s op mobiele apparaten.

Elke gebruiker kan zijn eigen kanaal opzetten en videocontent delen van maximaal één uur. De belangrijkste factor tussen IGTV en Stories is dat deze video’s gemiddeld enkele minuten tot zelfs een uur lang zijn.

Lees ook: “Vergeet je smartphone en begin met posten op Instagram vanaf je laptop (of desktop) dankzij deze eenvoudige hack.

5 tips om IGTV-video in te zetten voor jouw marketingcampagnes

Net als bij elke andere social mediastrategie, moet je er zeker van zijn dat je video’s ontwerpt voor de specifieke demografie waarop je marketing richt. Om dit te bereiken, wil je een idee hebben van wat je al doet op Instagram en waar het je het beste van dienst kan zijn. Hier zijn een paar richtlijnen die je kunt gebruiken bij het gebruik van IGTV:

  1. Nadat je een bericht hebt geplaatst, kun je je IGTV-video’s ook delen via je andere kanalen, en vooral op je Instagram-profiel.
  2. Zorg ervoor dat jouw video’s minimaal 15 seconden lang zijn, maar nooit langer dan 10 minuten. Op basis van jouw product en boodschap is een video van 3 of 4 minuten een behoorlijk goede lengte om naar te streven.
  3. Je kunt ook een videoserie maken en deze opdelen in kleinere videofragmenten.
  4. Vergeet niet om klikbare links in de beschrijvingen te gebruiken, zoals het geval is bij YouTube.
  5. Als je al weet hoe je hashtags op Instagram moet gebruiken, kun je hetzelfde doen voor IGTV. Wees echter strategisch. Gebruik slechts een paar relevante hashtags en voeg ze toe als onderdeel van de videobeschrijving voor een betere SEO-tractie.

Hoe gebruiken merken IGTV in campagnes?

Veel merken en influencers maken al gebruik van dit gebruiksvriendelijke, lange videokanaal en zorgen voor veel terugkomende kijkers. @VogueMagazine heeft bijvoorbeeld een serie met de naam ‘Beauty Secrets’ gedeeld, waarin bekende influencers make-upproducten testen:

Test het zelf

IGTV is zeker de moeite waard om te testen. Je kunt ontdekken of je Instagram-volgers je video’s leuk vinden en of ze het interessant vinden. Met IGTV kunnen we content maken die blijft hangen omdat Instagram Stories tijdelijk zijn. Het hangt er dus allemaal vanaf wat voor waarde jouw merk haalt uit een korte of langdurige video.

Mijn voorbeeld: “Waar is dat feestje?”

Kijk, je hebt stagiaires en je hebt, let op: STAGIAIRES! Deze stagiaires willen dus alles weten over het produceren en monteren van vette video’s én weten hoe ze maximaal bereik kunnen krijgen via social media. Laten ze dat nou het allerbeste kunnen leren door dat zelf te ontdekken. Bij Filmit Videomarketing en het Social Media Mannetje geven we iedereen de ruimte voor ontwikkeling.

We hebben maar 2 voorwaarden: laat zien dat je wilt leren en bouw samen met ons een feestje! Iedere dag opnieuw.

Dit bericht bekijken op Instagram

Kijk, je hebt stagiaires en je hebt, let op: STAGIAIRES! ☺️ deze stagiaires willen dus alles weten over het produceren en monteren van vette video’s én weten hoe ze maximaal bereik kunnen krijgen via social media. Laten ze dat nou het allerbeste kunnen leren door dat zelf te ontdekken. Bij @filmitvideomarketing en het @socialmediamannetje geven we iedereen de ruimte voor ontwikkeling. We hebben eigenlijk maar 2 voorwaarden: laat zien dat je wilt leren en bouw samen met ons een feestje! Iedere dag opnieuw. ♥️🎈🥳 #filmit #SOEQ #videoedits #video #videomarketing #socialmedia #webcare @joop.pijnenburg @liekevanhooydonk @_kyletp @berger.helen @stefanbroeren @staetvancreatie

Een bericht gedeeld door Sander Oord 👨‍💻 (@socialmediamannetje) op